Clínica Dental "Dental Angels"

El projecte consisteix en la imatge de marca ilʻinteriorisme dʻuna clínica dental situada al barri de lʻeixample de Barcelona, ​​en un petit i estret local a peu de carrer.

La propietària, una jove doctora, volia una consulta moderna i funcional, que transmetés l'encant del nom escollit per a la clínica, Dental Angels, i amb un pressupost ajustat.

Els objectius del projecte eren aconseguir una imatge diferenciadora, elegant però accessible, professional i fresca. Els espais havien de ser amplis i lluminosos i l'ambient càlid i confortable.

Per això es va proposar un desenvolupament orgànic de la distribució allotjant les funcions en un únic espai continu que suggeriu amplitud i dinamisme.

Es crea la il·lusió de moviment, convidant el visitant a endinsar-se a la clínica i descobrir els seus espais.

S'escull el color blanc com a color de base, i s'afegeixen pinzellades daurades i blau cel mitjançant elements corporatius com els rètols daurats, elements d'interiorisme com expositors o detalls al mobiliari, o la il·luminació lineal en leds RGB.

S'utilitzen materials atemporals com la laca blanca setinada, els acabats laminats per a mobiliari clínic o el linòleum clar per al paviment, i es combinen amb superfícies que aporten brillantor i calidesa com l'alumini daurat o la fusta de noguera.

Els colors clars, el llenguatge de formes corbades i la il·luminació indirecta que recorre tots els espais confereixen sensació de calma i equilibri tant per al pacient com per a l'equip mèdic.

La façana consisteix en una fusteria de vidre transparent que mostra des del carrer la recepció de la clínica. El rètol exterior està format per unes lletres retroil·luminades d'alumini daurat amb el logotip de la clínica destacant fortament sobre un plafó antracita. Sobre les portes de vidre un discret rètol adhesiu en lletres daurades informa sobre els serveis de la clínica.

A l'interior, una àrea de recepció àmplia i lluminosa dóna la benvinguda al pacient. Sota uns llums blancs, un taulell blanc de formes arrodonides amb sòcol daurat és l'element central. Està emmarcat per un conjunt d'armaris murals també blancs que amaguen els equips d'escriptori i emmagatzematge, permetent que el taulell estigui sempre net i endreçat. Uns expositors cilíndrics daurats encastats als frontals mostren articles i elements de màrqueting destacats.

Al lateral dret, un rètol interior amb el logotip en alumini daurat i dos pufs entapissats en eco-cuir blanc amb sòcols daurats proposen una primera àrea informal d'espera també apta per al joc infantil.

El fals sostre de la recepció està retallat per una figura blava de més altura amb connotacions celestes, aportant amplitud i il·luminació indirecta a la sala.

Després de la recepció, en una àmplia sala sota una segona figura zenital blava més gran, hi ha la sala d'espera.

La sala està moblada amb butaques i taules auxiliars en tons blancs i fusta de noguera disposades de forma semicircular.

Davant dels seients, un televisor encastat en una paret de traçat curvilini serveix per informar el pacient sobre tractaments i novetats de la clínica.

Al costat de la sala d'espera, i separada mitjançant un envà de vidre corbat, hi ha el despatx de la doctora per possibilitar una comunicació més privada amb el pacient.

Protegit visualment per una cortina blanca translúcida, aquesta sala es mostra propera i protegida alhora.

Des d'allà, un passadís ondulant condueix fins a la zona de treball on hi ha les consultes i altres àrees clíniques.
Aquestes sales es troben separades del passadís per fulles de vidre, seguint el principi de transparència i continuïtat, encara que és possible protegir puntualment la intimitat del pacient mitjançant cortines translúcides.

Displays cilíndrics daurats

Displays cilíndrics daurats

serveixen com prestatges per a material de màrqueting de la clínica

La il·luminació LED color blau clar

La il·luminació LED color blau clar

ressalta els detalls del sostre

Unes cortines lleugeres i blanques

Unes cortines lleugeres i blanques

serveixen per tancar les sales de vidre quan cal

Els usuaris que han vist aquest projecte també han vist aquests projectes

Back to Top