Clínica dental Vallès & Vallès

El projecte consisteix en la imatge de marca ilʻinteriorisme dʻuna clínica dental situada davant de lʻhospital modernista de Sant Pau a Barcelona. La clínica ocupa la planta primera de l'edifici, en el que originalment eren dos habitatges que es van unir al seu dia per formar la clínica.

Les propietàries, dues joves germanes i doctores totes dues, necessitaven remodelar la clínica del pare per convertir-la en una consulta moderna i funcional. Volien imprimir a l'espai el seu estil obert i dinàmic per aconseguir un ambient accessible, fresc, amb espais oberts on fluís la llum i on treballar a gust.

Es va proposar una planta radicalment diferent de l'existent, fortament compartimentada i fosca, plantejant un desenvolupament orgànic de la distribució i usant el vidre com a element divisor.

Les funcions semblen allotjar-se en un espai continu, ampli i lluminós compost per dues zones separades per una fina divisòria ondulant: una àmplia zona central i les àrees de treball adjacents.

La zona central, formada pel vestíbul d'accés amb recepció, sala d'espera i distribuïdors, constitueix un espai zigzaguejant que s'eixampla i estreta creant la il·lusió de moviment i convidant el visitant a descobrir els espais.

Els sostres decoratius amb fosses il·luminades de formes ovalades reforcen les principals àrees alhora que subratllen el dinamisme de l'espai.

A la zona de recepció un gran taulell dissenyat expressament, conjuntament amb els armaris murals situats al darrere, incorporen totes les funcions associades amb la recepció i la gestió dels pacients.

Les consultes i àrees de treball estan ubicades al llarg de la façana al voltant de la zona central. Les divisòries estan realitzades en gran mesura amb vidre, deixant passar la llum natural cap als espais interiors i seguint el principi de transparència i continuïtat.

Per protegir puntualment la intimitat del pacient les consultes estan equipades per cortines translúcides. El mobiliari a l'interior de les consultes ha estat realitzat a mida per aconseguir un millor aprofitament de l'espai.

El color predominant de la clínica és el blanc ivori, aplicat a materials com la laca blanca setinada, els laminats o el ciment continu del paviment. També la senyalètica interior de la clínica, desenvolupada per YLAB Arquitectes i l'equip gràfic d'Oi Comunicació, està realitzada en lletres retallades en el mateix color de la fusteria interior.

El color blanc està en contrast amb el marró fosc corporatiu, que apareix al roure fumat del taulell i l'alumini anoditzat del rètol de la recepció, o l'entapissat blau de les cadires d'espera.

Els colors clars, el llenguatge de formes corbades i la il·luminació indirecta que recorre tots els espais estan pensats per aconseguir una atmosfera confortable i de benestar que confereix la sensació de calma i equilibri tant per al pacient com per a l'equip mèdic.

Logo corporatiu

Logo corporatiu

en lletres retallades d'alumini anoditzat

Senyalètica interior en lletres blanques

Senyalètica interior en lletres blanques

sobre fons blanc

Señalética sobre divisorias de vidrio

Señalética sobre divisorias de vidrio

Back to Top