Apartament a Diagonal Mar

Amb motiu de la Barcelona Design Week 2015 obrim les portes d'un dels nostres projectes més recents: un habitatge situat a la zona de Diagonal Mar de Barcelona.

És una reforma on s'ha redistribuït l'espai existent, donant prioritat als espais comuns i orientant-los cap a la terrassa, amb vistes sobre Barcelona i el mar.

Així, la terrassa i el finestral longitudinal que comunica l'habitatge amb el seu entorn es converteixen en un element central del projecte.

L'espai comú, format per la cuina, el menjador i la sala, s'alinea amb l'estudi al llarg del finestral, per obtenir el màxim aprofitament de les vistes i l'assoleig. Alhora, els espais privats es desplacen a l'interior reduint la longitud dels passadissos, que queden assimilats dins de dos eixos visuals perpendiculars que recorren l'habitatge transversal i longitudinalment de punta a punta.

Els materials i acabats escollits permeten crear un contrast entre la fusta de roure, present al paviment de parquet i alguns panellats murals, la base blanc ivori del mobiliari a mida o les parets i el negre grafit d'elements com el finestral o els prestatges de la cuina.

La placa d'inducció negra de Miele i l'aigüera en acer i vidre negre de Franke estan totalment enrasats amb el taulell. La discreta campana d'extracció de Novy queda amagada al moble superior.

Aixetes cromades i aigüera

Aixetes cromades i aigüera

de vidre i acer Crystal Line de Franke

Prestatges en negre grafit i roure

Prestatges en negre grafit i roure

con tablas de cortar de HK Living

amb taules de tallar de HK Living

Llum de Coderch

Llum de Coderch

realitzada en lamel·les de fusta de cirerer

A la sala i l'estudi el finestral longitudinal es revesteix amb un gran marc perimetral color grafit que connecta amb l'acabat del mateix color de la terrassa i accentua l'enquadrament de la vista exterior.

El marc oculta la il·luminació perimetral, composta per una tira led i làmpades Deltalight, i les persianes enrotllables en teixit screen color grafit d'Acor, que protegeixen del sol de la tarda.

La sala està moblada per un sofà clar de la marca Casadesus, llum de Santa i Cole i dues taules de centre de Vitra sobre catifa de Matèria.

La zona de menjador completa l'espai amb taula EM i cadires de Vitra i els llums de suspensió Beat.

La sala està separada de la cuina per un moble central blanc amb un buit obert que amaga l'equip de so i els altaveus mitjançant portes revestides en teixit acústic color blanc.

L'escultura mural de ferro és de l'artista Frank Plant i les fotografies són de Pol Viladoms, totes dues subministrades per la galeria Víctor Lope.

El mobiliari a mida de la cuina neix de l'aplacat blanc del passadís, que gira transformant-se a les columnes i un espai obert de treball amb taulell negre de Seaquarz. El fons de fusta de roure i prestatges color grafit ajuda a que la cuina es fongui amb el saló a la zona on tots dos comuniquen.

L´estudi comunica amb la sala a través d´una porta corredissa, respectant la rotunditat del finestral exterior. El mobiliari a mida amb taula de treball i prestatges està realitzat a laca blanca, la butaca MDM, el llum Polo de Marset i diversos pufs de la botiga Matèria formen una zona de lectura. A la paret pengen dues fotografies de Ciro Frank Schiappa.

Escultura d'acer pintat

Escultura d'acer pintat

de Frank Plant a la galeria Víctor Lope

Làmpada Cistella

Làmpada Cistella

de Santa i Cole a la botiga Máteria

Bancada i paviment de terrassa

Bancada i paviment de terrassa

en rajola porcel·lànica Domo buixardat d'Inalco

La terrassa exterior està acabada de color grafit com una continuació del marc perimetral de la sala. El paviment, les jardineres laterals i una bancada modular baixa estan revestits en porcelànic buixardat d'Inalco, formant una unitat que no distreu de l'espectacular vista que recorre les cobertes de la ciutat de cap a cap fins a la muntanya del Montjuïc. Els coixins entapissats amb teixit Dickson sobre la bancada, la taula de fusta de teca i el llum baixa Cala de Marset completen el mobiliari exterior.

El dormitori principal està compost per una zona de vestidor més estreta envoltada d'armaris alts que precedeix el dormitori, moblat per un llit i unes tauletes negres de Besform, sobre les quals recolzen els llums Scantling.

El revestiment de fusta de roure de la paret que fa de capçal, la roba de llit de Kokoklim i la cortina de lli d'Acor ​​en color beix aporten calidesa i confort.

El bany està completament revestit de rajola porcel·lànica color gris, excepte el sostre, realitzat en fusta de roure. Un armari a mida amb portes de mirall enrasades amb les parets se situa sobre el pla del lavabo de la marca Ikebe. La sèrie d'aixetes i accessoris de Tres completen els detalls.

L'habitatge està domotitzat amb el sistema Myhome de Bticino, que permet controlar l'encesa, la intensitat de la il·luminació o la posició de les cortines mitjançant unes pantalles tàctils elegants de la sèrie Axolute.

Roba de llit

Roba de llit

de lli i alpaca de Kokoklim

Taula auxiliar de roure

Taula auxiliar de roure

de Gubi

Llum de sobre

Llum de sobre

Scantling de Marset

Tovallola de lli Kokoklim

Tovallola de lli Kokoklim

i accessoris ceràmics de Tres

Back to Top