Seu Central d'ANV a Barcelona





Seu Central d'ANV a Barcelona

El projecte consisteix en la proposta d¿una identitat corporativa per a la xarxa internacional de despatxos d¿una nova companyia internacional d¿assegurances establerta a Barcelona.

La companyia, amb un perfil jove i modern, buscava un entorn de treball que reflectís la seva estructura horitzontal i recolzés la seva manera de treballar, basada en la comunicació i les noves tecnologies. La seu central, situada a l'edifici Diagonal 123 de Dominique Perrault, a tocar del parc del Poblenou de Jean Nouvel, havia de ser un entorn representatiu i operatiu per igual. L'espai original consistia en una planta rectangular diàfana amb façanes de vidre en gairebé tot el perímetre i accés a una àmplia terrassa.

001
F-P-IMG 0224
F-P-IMG 0247
IMG 0631
IMG 0633
IMG 0641
IMG 0641 - copia
IMG 0702
IMG 0758
IMG 0766
IMG 0776
IMG 0791
IMG 0795
IMG 0806
IMG 0811
IMG 0840
IMG 0906
IMG 0927
IMG 0935
IMG 4048-mod


Web Concepts
La proposta articula l'espai mitjançant una llarga banda central, anomenada banda de comunicació, que aglutina les funcions de recepció, distribució i comunicació, i recorre la planta des d'un extrem perllongant-se a la terrassa. Aquesta zona està equipada amb mobiliari per als diferents tipus de comunicació i trobada i una paret que és alhora pissarra i pantalla per a projeccions i vídeo conferències.
F002 Meetingzone1 Lc
Al voltant d'aquesta banda es plantegen les diferents àrees funcionals del despatx: una zona d'espera per a visitants, una àmplia zona de treball amb diversos espais per a la comunicació, una cuina-office amb una illa central, tres sales de reunions i un despatx de direcció.
Groupo Mesas Tipo A
La zona de treball acull el conjunt del personal, ordenat per equips de treball que gestionen els projectes per països i compostos d'un nombre variable de col·laboradors segons el moment. Per donar suport a la configuració flexible d'equips i la bona comunicació interna es proposen taules de treball de més de 5 metres sense juntes ni potes frontals, de manera que a cada equip correspongui un passadís equipat per pissarres de vidre mat, per a la visualització d'idees i objectius. Les taules són models especials dissenyats per YLAB arquitectes amb Bordonabe.

F003 Officecentral Lc
L'espai resultant és lliure d'elements alts o opacs que obstaculitzin les visuals en el sentit longitudinal, suggerint transparència, horitzontalitat i afavorint les vistes sobre el Poblenou i fins al mar.
F006 LC
La terrassa exterior, de més de 200m 2 de superfície, està travessada per la prolongació de la banda central, convertida en una plataforma de tarima blanca coberta per una pèrgola metàl·lica blanca i moblada amb una gran taula longitudinal color antracita i una barra de bar i discjòquei.
F005 Lc
Als espais adjacents, sobre un paviment de tarima d'ipé, hi ha una zona equipada amb taules tipus terrassa, separades entre si per palmeres i arbustos, una zona per a barbacoes i una zona lounge amb vistes sobre el mar, moblada amb sofàs, butaques i para-sols.


planta tipo
Back to Top