Edge Innovation Center commercial work architecturee lobby
Edge Innovation Center commercial work architecturee lobby
  • Una clínica dental pensada per al pacient

    Clínica Odontològica Acevedo

    YLAB Arquitectos per a Clinica Dental Acevedo, Fotos: YLAB
Edge Innovation Center de YLAB architects Barcelona
Clínica Odontológica Acevedo Area del Paciente
Situada en un carrer transitat de Sant Boi de Llobregat, una ciutat veïna de Barcelona, ​​aquesta clínica dental ha estat dissenyada per captar l'atenció dels vianants i de l'abundant trànsit rodat. El local era diàfan i en planta carrer, però més aviat just per al programa requerit. En canvi oferia una façana àmplia i amb molta visibilitat, que calia aprofitar.

El client havia desenvolupat el seu negoci a una petita clínica propera. Ara volia una clínica moderna, que mantingués el caràcter proper i accessible, però atractiva per a nous pacients. Per això necessitava una imatge corporativa forta, que representés els valors del negoci i que la diferenciés de les clíniques franquiciades. Tots els elements corporatius com el logotip, les façanes, els rètols exteriors i interiors i la senyalètica han estat desenvolupats sota la direcció de YLAB Arquitectes.

El disseny cerca la combinació entre una clínica professional i tecnològica, però amb una atmosfera càlida i calmada que contribueixi a crear una experiència de pacient agradable. La imatge contemporània s'aconsegueix amb un ambient predominantment blanc, amb il·luminació indirecta i envans corbats que optimitzen la distribució i creen un espai fluid. Els accents de color grafit a les façanes i la senyalètica contribueixen a crear una imatge forta i contrastada. La calidesa s'aconsegueix mitjançant l'ús de materials i colors càlids com la fusta de roure i els teixits de tapisseries i catifes.

Àrea d´atenció al pacient

La zona d'atenció al pacient està formada pel vestíbul d'entrada amb recepció, zona d'espera i sala de reunions. La privadesa d'aquesta zona, situada al llarg de la façana principal, es preserva mitjançant unes lamel·les de roure giratòries que permeten ajustar la il·luminació i la visibilitat des del carrer, alhora que proporcionen calidesa i recolliment.

La taula de recepció, feta a mida, dóna la benvinguda al pacient. Des d'aquesta posició es controla i es dóna assistència a les diferents zones de la clínica. Aquesta taula té una zona més apartada amb seients per a xicotetes converses. La zona despera està al fons, en una zona més aïllada.
Materials càlids com la fusta de roure, els teixits suaus com el lli i el paviment de pedra calcària que reflecteix la llum, creen un ambient clar i relaxat que facilita la visita al dentista. La llum és un altre gran pilar, la il·luminació LED indirecta integrada al fossat del sostre afavoreix la sensació de claredat i assossec.
Clínica Odontológica Acevedo Área de Recepción

Zona d'espera

Área del Paciente Cínica Dental

Sala de primera visita

Calidesa i detall

A la zona d'atenció al pacient s'ha posat una atenció especial al detall: és la targeta de visita de la clínica i el primer contacte del pacient.
Area de Recepción Clinica Dental

Señalética

Madera de roble Clínica Odontológica

Lamas orientables

Lámpara Coderch Clínica Odontológica Acevedo

Lámpara Cesta

Mesa de Recepción Clínica Odontológica
Mesa de recepción

Sala d'espera

La calidesa de la fusta i les línies corbes creen un ambient acollidor a tota la clínica. S'ha posat una atenció especial a la sala d'espera, moblada amb mobiliari de caràcter més domèstic, amb la intenció de crear una zona de calma abans de la intervenció.
Cerramiento de Madera Clínica Odontológica
Sale espera de Madera Clínica Odontológica
Sale espera con Alfombra Clínica Odontológica

Espai clínic

La zona dental està separada per una paret corbada il·luminada per una llum perimetral superior. Es tracta d'una paret cega, que amaga els diferents espais mèdics, i que obre mitjançant obertures de vidre els espais més representatius com la sala de reunions i el despatx de direcció.

L'àrea dental inclou tres consultes, una sala de radiologia, un laboratori amb esterilització i magatzem, una oficina privada i una sala de descans per al personal.
Espacio Clínico dental Despachos
Espacio Clínico dental Box
Espacio Clínico dental Box vestíbulo
La zona dental està plantejada des del rigor funcional i programàtic i sense perdre el caràcter asèptic que ha de prevaler als entorns sanitaris. Aquí l'estètica és al servei de la funcionalitat. S'ha cuidat especialment el trànsit, perquè el personal recorri la menor distància possible i evitar la cruïlla innecessària amb el pacient. La senyalètica és igualment important per guiar el pacient.
Ortopanto Clínica Dental

Equipamiento dental

Clínica Odontológica Acevedo Señaletica

Señalética

Clínica Odontológica Acevedo Box 3

Boxes

Clínica Odontológica Esterilización

Esterilización

Galeria del projecte

Visiteu la nostra galeria d'imatges i descobriu tots els detalls d'aquest projecte.
Back to Top