Habitatge al Maresme

YLAB Arquitectes per a client privat, Fotos: YLAB

Aquesta residència privada de 1.100 m2 està situada a la serralada litoral del Maresme, a una urbanització amb vistes sobre la costa i el mar Mediterrani. El solar està orientat cap al sud i té una topografia rocosa molt inclinada.


Tots els elements estructurals i els murs estan fets de formigó pintat de color blanc, que constitueix el material predominant a la casa. Això contribueix a crear una estètica moderna i serena que no distreu de la bellesa de l'entorn i de les vistes panoràmiques.

L'edificació de quatre plantes s'insereix a la parcel·la creant suficient superfície per acomodar l'extens programa. La part més posterior del volum és subterrània i orienta cap a un pati vertical.



La planta carrer amb l'entrada a l'edifici està situada a nivell de carrer. Conté un estudi espaiós, el garatge i els espais auxiliars de la casa. Sobre aquesta base, entre la paret lateral i el nucli vertical d'accessos, es col·loquen com a flotant els forjats de les plantes superiors amb les terrasses longitudinals. Grans obertures de vidre tanquen la façana connectant l'espai interior i exterior, deixant passar la llum natural a la casa i traient el partit més gran a les vistes.

Les dues plantes inferiors acullen els espais menys públics de l'habitatge: habitació de convidats, habitacions infantils, gimnàs, despatx i dormitori principal.

La planta superior connecta amb els espais exteriors situats a la part posterior de la casa, sent aquests el jardí, les terrasses i una piscina. Aquesta planta inclou el saló-menjador i la cuina.

El saló té accés a la zona de la piscina i al jardí superior, on hi ha una zona lounge exterior. Al lateral de la casa hi ha una pèrgola amb chill-out envoltada de bonics jardins amb impressionants vistes al mar mediterrani.

A l'interior de la casa els clients volien una atmosfera contemporània i sorprenent amb àrees funcionals obertes, formes netes i una paleta de colors predominant de blancs i negres.

L'habitació principal és un espai obert de 250 m2 dividit en dues zones per una fila d'elements exempts de color blanc brillant que fan de armaris.

El llit, una zona lounge i una cantonada per esmorzar estan orientats cap a la façana principal, mentre l'spa i la zona de bany, el moble del lavabo i el vestidor són a la part posterior.

Un disseny intel·ligent per a la construcció d'armaris i prestatgeries de 20 metres de llarg. L'ús intel·ligent del mirall emfatitza el disseny elegant.

Unes finestres amb formes poligonals al mur del darrere comuniquen aquest àmbit amb l'interior de la piscina, constituint una font addicional de llum.

Els armaris centrals oculten els pilars interiors i són accessibles des de la zona del lavabo, on li serveixen de mirall i d'il·luminació.

L'ús profús de la il·luminació decorativa esdevé un element fonamental de disseny. La il·luminació indirecta LED RGB accentua el fossat perimetral i de formes lliures del fals sostre, així com detalls del mobiliari a mida. Les làmpades de suspensió i paret ajuden a crear diferents zones dins de l'espai principal.

Un jardí penjat vertical és l'atracció al final del vestidor

Detall de mural dissenyat per YLAB

Detall de mural dissenyat per YLAB

produït mitjançant fresat 3d i acabat manualment amb una pintura texturitzada

Panel·lat de lamel·les de fusta lacades

Panel·lat de lamel·les de fusta lacades

amb lluminàries murals Fold de Vibia

El gimnàs és un impactant espai de sostre blanc i paviment blanc alta brillantor, amb panells de mirall i de laca grafit brillant. Els sostres compten amb il·luminació LED perimetral i de llums encastades lineals que es creuen i reflecteixen a les parets i el terra creant l'efecte de feixos de llum tancats.

En una cantonada acabada en fusta amb formes poligonals hi ha una pantalla per acompanyar els exercicis i un petit banc de suport.

El mateix pis ofereix una sala de treball i reunions amb un jardí penjoll.

Back to Top