Salón a terraza
  • Habitatge al Vallès Oriental

    Pensada per gaudir de les vistes sobre les muntanyes i els boscos del Maresme

    Habitatge particular. Fotos: Eugeni Pons
  • Vivienda en el Vallès Oriental

    Pensada para disfrutar de las vistas del Maresme

    Vivienda particular. Fotos: Eugeni Pons
Edge Innovation Center de YLAB architects Barcelona
Terrassa d´accés a la casa
Vistes als boscos
Situada en una preciosa vall al sud de les muntanyes del Maresme, aquesta casa ha estat dissenyada per captar les magnífiques vistes sobre la serralada litoral i els seus boscos de pins i alzines.
Els clients, una família escandinava, volien crear un habitatge de vacances amb espai per als fills i convidats: un espai contemporani, únic i confortable amb una atmosfera acollidora per al descans.
La casa està planificada com a dos volums diferents connectats per una gran terrassa amb la piscina i el jardí frontal.
L'habitatge principal és un cos allargat de dues plantes que conté l'habitatge principal orientat a la terrassa. El volum secundari allotja el garatge i la casa de convidats. La casa està planificada com a dos volums diferents connectats per una gran terrassa amb la piscina i el jardí frontal.
 Façana principal de la casa
 Pati interior de la casa amb vegetació
 Eix transversal que connecta la casa
El disseny interior gira al voltant de la cerca dels propietaris d'un espai amb un luxe calmat per descansar i gaudir de les vistes. A les dues plantes, un llarg passadís al llarg de la façana principal connecta els espais formant un eix a través de tota la casa. La llum natural entra a través de finestrals amplis i un pati central.
La planta de carrer es compon del saló amb una zona de menjador integrada i la cuina, tots dos separats per un vestíbul d'entrada que conté l'escala. La planta superior està composta de tres habitacions i una zona de joc infantil amb la suite principal a la banda oposada de la planta.

Zona comuna amb ambients

L'espaiós i lluminós saló està format per diferents ambients que afavoreixen la trobada i les reunions socials. Un gran moble fet a mida de fusta color tabac amb una xemeneia integrada d'acer negre, televisió i sistema de so presideix la sala.
El saló està moblat per sofàs de teixit clar i chaise longues, combinats amb taules centrals de marbre negre, butaques i reposapeus sobre una catifa de seda beix clar. A la zona de menjador adjacent, sota un conjunt de magnífiques làmpades de llautó, una taula de laca fosca és flanquejada per cadires de potes daurades. Panells murals de pedra natural grisa, lamel·les orientables de fusta i cortines de seda color talp completen la sala, que connecta amb el pati interior decorat per una gran olivera.
Saló principal amb menjador i llar de foc
 Menjador amb làmpades de suspensió
 vaixella a joc
 Moble de la sala amb xemeneia i televisor

Cuina i espais auxiliars

A la cuina, un moble central amb dues portes corredisses laterals separa la cuina de la vinoteca, el lavabo i la zona auxiliar de cuina, situats a la part posterior. Una gran illa central amb una placa de cocció serveix com a zona informal de menjar. La cuina està acabada en laca color cafè fosc amb taulell de cuina i splash de Neolith en el mateix color i armaris de fusta color tabac.
Cuina amb illa, vinoteca i cuina auxiliar
 Cuina amb illa de fusta
Cuina amb focs de gas

La suite principal

La suite principal està formada per un dormitori amb vestidor i bany amb un sostre d'allistonat de fusta. Un llit a mida lacat en color cafè fosc amb capçal de pell i llums de nit de llautó sobre una catifa de seda de bambú completen el mobiliari. Davant del llit, un moble amb frontals en marès gris, amb buit obert revestit en llautó i calaixos baixos de fusta color tabac, amaga un televisor i espai d'emmagatzematge.
Una gran porta corredissa de fusta separa la zona de nit del bany i el vestidor. El lavabo de peu amb mirall mural forma un element central amb dues portes laterals de vidre tintat en negre que donen accés a les zones més privades del lavabo.
Dormitori principal en suite amb fusta i pedra natural
Armari folrat en pedra i metall raspallat
Bany de la suite
Connexió bany suite amb lavabo tipus tòtem
Zona de lectura a la suite

Llum i calidesa

Una rica paleta de materials harmònics crea una atmosfera contemporània, sofisticada i càlida: paviment de ciment continu color talp, parets de marès, panelats i fusteries interiors de fusta color tabac, mobiliari fosc i elegant… El < b>color s'introdueix subtilment a través d'elements de llautó daurat, com a part del mobiliari a mida o de la decoració, teixits de qualitat i la vista del paisatge exterior.
Accents metàl·lics

Accents metàl·lics

 Llautó daurat

Llautó daurat

Fusta tenyida

Fusta tenyida

 Pedra gres

Pedra gres

Galeria del projecte

Visiteu la galeria d'imatges i descobriu tots els detalls d'aquest projecte.
Back to Top