• Clinica Odontologica Acevedo

Clinica Odontologica Acevedo

YLAB Arquitectes per a Clinica Dental Acevedo, Fotos: YLAB

Situada en un transitat carrer de Sant Boi de Llobregat, una ciutat veïna de Barcelona, ​​aquesta clínica dental ha estat dissenyada per captar l'atenció dels vianants i del abundant trànsit rodat. El local, un establiment diàfan en planta carrer, era més aviat just per al programa requerit, però en canvi oferia una façana àmplia i amb molta visibilitat que calia aprofitar.

El client havia desenvolupat el seu negoci en una clínica propera que s'havia quedat massa petita i antiga per a les seves necessitats. Ara volia una clínica moderna que mantingués el seu caràcter proper i accessible, alhora que pogués atreure nous pacients. Crear una imatge corporativa forta, que representés els valors del negoci i que la diferenciés de les clíniques franquiciades, era un altre de els objectius principals.

El disseny proposat busca el contrast entre una clínica contemporània i tecnològica, però amb una atmosfera càlida i calmada que contribueixi a crear una experiència de pacient agradable. el caràcter contemporani s'aconsegueix amb un ambient predominantment blanc, amb il·luminació indirecta i envans corbats que optimitzen la distribució i creen un espai fluid. Els accents de color grafit en les façanes i la senyalètica contribueixen a crear una imatge forta i contrastada. La calidesa s'aconsegueix mitjançant l'ús de materials i colors càlids com la fusta de roure clara i el teixit gris de les tapisseries.



diseño interior, clinica dental, clinica Odontologica

Àrea de Recepció

La taula de recepció està concebuda com un punt central, permetent el control sobre les diferents zones de la clínica; sala d'espera, zona clinica i assabentada



Funcionalment hi ha dues àrees diferents que necessiten un caràcter diferenciat: la zona de recepció i la zona dental.

La zona de recepció està formada pel vestíbul d'entrada amb la recepció, la zona d'espera i la sala de reunions. La privacitat d'aquesta zona, situada al llarg de la façana principal, es preserva mitjançant un parament de lames de roure regulables que permeten ajustar la il·luminació i la visibilitat des del carrer, alhora que proporcionen calidesa i recolliment. El paviment clar de pedra calcària reflecteix i multiplica la llum natural, i la il·luminació LED indirecta RGB, integrada en les fosses del sostre, aporta una llum càlida addicional. La taula de recepció realitzada a mida acabada en laca blanca està concebuda com un punt central, permetent el control sobre les diferents zones de la clínica. aquesta taula té una zona adjacent amb seients per a petites converses de caràcter privat. la zona d'espera al final d'aquest àrea, compta amb mobiliari específic situat sobre una catifa de llana, que la fa acústicament més confortable.



Zona Central

Zona Central

Espacio Clínico

Espacio Clínico



La zona dental està separada per una paret corbada il·luminada per una llum perimetral superior. es tracta d'una paret cega, que oculta els diferents espais mèdics, i que s'obre mitjançant obertures envidrades els espais més representatius com la sala de reunions i el despatx de direcció. el àrea dental inclou tres consultes, una sala de radiologia, un laboratori amb esterilització i magatzem, una oficina privada i una petita sala de descans per al personal.



Salas de espera

Salas de espera

Salas de espera

Salas de espera



La zona dental està separada per una paret corbada il·luminada per una llum perimetral superior. es tracta d'una paret cega, que oculta els diferents espais mèdics, i que s'obre mitjançant obertures envidrades els espais més representatius com la sala de reunions i el despatx de direcció. el àrea dental inclou tres consultes, una sala de radiologia, un laboratori amb esterilització i magatzem, una oficina privada i una petita sala de descans per al personal.

Les façanes exteriors destaquen per les seves finestrals de sòl a sostre en color grafit, en el mateix color que el revestiment exterior. El revestiment de façana integra també els rètols lluminosos en el mateix color. Per crear una imatge corporativa més marcada, tots els elements corporatius com el logotip, els rètols exteriors i interiors o la senyalètica han estat desenvolupats juntament amb disseny interior sota la direcció de YLAB Arquitectes.



Salas X-RAY

Salas X-RAY

BOX 1

BOX 1

BOX 2

BOX 2

Esterilización

Esterilización

YLAB arquitectos Barcelona
mail: info@ylab.es
tel: 0034-984 864 807